Как да изберете първия си сутиен?

Как да изберете първия си сутиен?

Да гледате как дъщеря Ви расте и се променя, е най-емоционалният момент за всяка майка. Това е деликатен период, който преминава по различен начин за всяко момиче. При някои хормоналните проблеми се усещат по-силно, докато при други фигурата на тялото се развива постепенно и започва да придобива женствена форма.

Свикването с тези промени е не само предизвикателство, но и много вълнуващ момент за девойките. Затова на Вас като родител се пада тежката задача да помогнете за създаване на положително изживяване при избора на първия сутиен.

Колебаете се кой е най-подходящият момент да купите на дъщеря си първия сутиен? Чудите се кои модели са най-подходящи за младите момичета? В тази статия ние от Belioonline.bg ще Ви запознаем със съветите на нашите специалисти и как правилно да изберете подходящ модел сутиен.

Как да разберете, че е настъпил моментът за първия сутиен?

Да отглеждате тийнейджърка е голямо предизвикателство. Пубертетът променя не само нивото на хормоните, но и ръководи развитието на тялото. Растежът на гърдите обикновено започва между 9 и 16 години, но при много момичета тези промени настъпват по-рано или по-късно.

Това е напълно нормално! Не забравяйте, че всяко момиче е уникално и има свои собствени преживявания.  Затова на Вас се пада задачата не просто да следите какво се случва с живота на Вашето дете, но и да забележите кога е настъпил моментът за първия сутиен.

В днешно време много девойки се нуждаят от сутиен на възраст 12-13 години, но не е необичайно тази покупка да се прави за първи път на 15 или 16 години. Имайте  предвид, че никой не може да каже кога е дошъл точният момент, освен дъщеря Ви!

Първият сутиен е необходимост, ако момичето:

  • има усещане за дискомфорт в областта на гърдите, когато ходи, бяга или прави упражнения.
  • се притеснява да се преоблече пред връстниците си в съблекалните, защото гърдите й са станали по-големи и се забелязват.
  • забелязва, че зърната й са започнали да изпъкват, когато носи прозрачни блузи или тесни дрехи.

Имайте предвид, че понякога децата завиждат на съучениците си, които са по-развити от тях. Това може да наложи желанието да носят сутиен, дори ако нямат нужда от него. Затова Ваша задача е да прецените дали е настъпил моментът и, ако е така, да помогнете на дъщеря си да избере правилния сутиен, който да й осигури най-доброто удобство.

Ние Ви съветваме да не позволите на детето си да експериментира и да опознае себе си и новата си анатомия.

Как да изберете първия си сутиен?

Как да изберете първия си сутиен?

Откъде да започнете?

Често момичетата са нетърпеливи да закупят първия си сутиен и го избират изцяло според впечатляващата му визия и стил.  Това е голяма грешка, защото често тази покупка се оказва неуспешна и сутиенът им е или прекалено голям, или им стяга. За да изберете правилния сутиен, трябва да започнете от номера му.

Започнете като си измерите размерите на гърдите!

Вземете метър и застанете пред огледалото. Вземете метъра и го сложете под ребрата си. Това е мястото, на което минава лентата на сутиена.

Следва да разберете към кой номер чашка да се насочите. Поставете метъра около гърба си и измерете гърдите си в най-голямата им точка – между зърната.

След като вземете тези два размера, можете да прегледате таблицата с размерите на различните производители и да изберете подходящ номер. Обърнете внимание, че размерите Ви могат да бъдат между два номера. В този случай е добре да пробвате различните номера и да прецените кой Ви осигурява по-голямо удобство.

Основна цел на сутиените за тийнейджъри е да предложат комфорт и сигурност на гърдите в годините на растежа. Обикновено моделите са без банели и подплънки, изработени от разтегливи памучни платове, които не спарват кожата.

Спортните сутиени подходящи ли са за тийнейджъри?

Да! Спортните сутиени са идеални за подрастващи тийнейджъри. Могат да се носят не само по време на тренировки и физическо, но и в ежедневието. Те са изработени от по-дебел, еластичен памучен плат. Имат по-широки презрамки, което осигурява по-добра опора на бюста по време на бягане и правенето на повтарящи се упражнения с различна интензивност.

В зависимост от модела може да имат или не банели, но ние препоръчваме моделите без банели за по-голямо удобство.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да откриете правилния първи сутиен за Вашето дете. Не забравяйте, че в нашия онлайн магазин може да откриете голямо разнообразие от сутиени.

Как да изберете първия си сутиен?
5 (100%) 1 vote