Как да изберете спортен сутиен? – 2-ра част

Спортните сутиени – удобство, което и Вие можете да си позволите. Независимо от начина Ви на живот и какво спортувате, тези сутиени ще станат незаменима част от гардероба Ви.

В предната част Ви споделихме няколко интересни факта за спортните сутиени. Днес ще продължим темата и ще Ви разкрием как да изглеждате перфектно дори и докато тренирате.

Според много треньори правилното спортно облекло е ключът към постигането на добри спортни постижения. Спортните сутиени прилепват плътно по гърдите и ограничават техните движения. Именно затова, когато не сте избрали правилния номер сутиен можете да получите болки в гърба, в гърдите и дори в кръста.

Правилен избор на спортен сутиен

Как да разберете своя номер?

Вземете шивашки метър и започнете с обиколката на гърдите. Тя се измерва точно под бюста, около ребрата.

Втората стъпка е да премерите самия бюст. За целта лентата трябва да преминава хоризонтално през гърба и през най-пълната част на гърдите Ви.

При  взимането на двата размера, сантиметърът трябва да се допира плътно до Вас, но БЕЗ да е стегнат и да ограничава дишането Ви.

Закръглете получените сантиметри до най-близките цели числа.

Извадете първия размер от втория. Разликата е размера на чашката Ви. Ако не сте получили цяло число, закръглете към към по-голямото.

Какво още трябва да знаете за избора на спортните сутиени?

Обърнете внимание, че е нормално този вид сутиени да са малко по-стегнати от обикновените. Но размерът Ви вероятно е същия. Това означава, че няма нужда да си взимате по-голям или по-малък номер.

Всеки производител предоставя таблица с размери, в която можете да проверите дали мерките Ви отговарят на номера, които носите.

С това ще завършим тази част от статията. Следете нашия блог, защото следващия път ще Ви споделим как трябва да поддържате спортните си сутиени.

Оценете тази публикация