Как да поддържате правилно спортните сутиени?

Правилна поддръжка на спортен сутиен

За разлика от обикновените сутиени, при спортните голяма част от състава е еластан. Причината е, че те трябва да поддържат бюста и да осигуряват максимален комфорт при интензивни движения. Затова с времето, много дами забелязват, че спортните им сутиени започват да се износват и разтягат.

В тази статия ще поговорим за правилната поддръжка на този тип сутиени. И ще Ви споделим на колко време е добре да ги подменяте изцяло.

Според много специалисти единственият начин да съхраните спортните сутиени е да не ги пускате в пералнята с другото си пране. Перете ги на ръка с хладка вода и перилен препарат или сапун. Другият вариант е да ги поставите в някоя тениска или чанта за пране за допълнителна защита.

За да удължите живота им, в никакъв случай НЕ ги гладете. Топлината ще подпомогне за по-бързото износване на материята.

Колкото и да пазите спортните си сутиени, колкото повече ги ползвате, толкова повече еластичността им се намалява. Затова експертите съветват да ги подменяте на 5-6 месеца или след 40-50 изпирания.

Как да поддържате спортния сутиен

Как можете да разберете, че спортният Ви сутиен се е износил?

– Платът започва да губи формата си.
– Платът се е захабил и започва да се вижда ластика.
– Започвате да чувствате дискомфорт при използването му.
– Ластикът е разтегнат.
– Вашето тегло се е променило – отслабнали сте или сте напълнели.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сте научили нещо полезно за Вашите сутиени. А ако е време за смяна, можете да разгледате нашите актуални модели в сайта на Belioonline.

 

Как да поддържате правилно спортните сутиени?
5 (100%) 1 vote