Сутиени БЕЗ или С банели?

Сутиени с или без банели – това е вечният въпрос, който предизвиква много дискусии сред дамите. В Интернет пространството можете да откриете различни мнения както на специалисти, така и на инфлуенсъри. Несъмнено сред тях можете да откриете както положителни, така и отрицателни мнения и за двата вида.

Разликата е ясна – едните са проектирани с банел, който поддържа формата на чашката, докато другите са без. И все пак, какво ще изберете  – зависи изцяло от Вас. И двата модела имат своите предимства, като единият вид не е непременно по-добър от другия. Всичко е въпрос на лични предпочитания, каква визия искате да създадете и кой Ви е по-удобен.

Чудите се кой модел да изберете? В тази статия ние, от Бельоонлайн, ще разгледаме двата вида и ще Ви представим техните предимства и недостатъци.

Сутиени с банели.

Има често срещани погрешни схващания относно сутиените с банели, когато става въпрос за здравето и комфорта на гърдите. Съществува мит, че този модел може да причини различни възпаления и състояния. Няма научни доказателства, които да потвърждават това.

Сутиените с банели могат да бъдат удобни, стига да носите правилния размер и да бъдат  изработени от качествени материали. Въпреки това, тук ключов момент е да подберете модел, който да пасва на Вашите форми, извивки и да Ви осигурява нужното удобство.

Например, ненужно големият размер може да причини набиране на сутиена под дрехите и да не осигури нужната подкрепа. От друга страна, прекалено стегнатият сутиен може да се впие в кожата. Това от своя страна, може да причини проблеми като ограничен кръвен поток, дразнене на кожата и влошени симптоми на киселинен рефлукс.

Какви са предимствата и недостатъците?

Банелите са метална пластина, която е извита под формата на чашката. Те осигуряват по-голяма опора на гърдите и ги оформят по-добре, заради самата си структура.

Специалистите ги препоръчват на  дами с по-големи гърди. Ако търсите повдигане, сутиените с банели предлагат на гърдите по-добро оформяне, отколкото тези без.

Най-големият недостатък е, че някои дами ги намират за неудобни, но това е свързано по-скоро с личните усещания. Дори, ако сутиенът пасва идеално, пак може да намерите алтернатива – моделите без банели за по-удобни.

Сутиени без банели.

Много жени намират сутиените без банели за идеални за излежаване, спане и ежедневно носене. Те нямат твърди банели и метални елементи, които да се впиват в кожата, ако не са избрали правилния номер. Това ги прави по-комфортни за носене през целия ден, особено когато Ви се налага да сте навън дълги часове. Друга особеност е, че се адаптират към формата на гърдите и не оказват голям натиск върху тях.

Какви са техните предимства и недостатъци?

Сутиените без банели предлагат същите страхотни предимства като тези с банели. В повечето случаи, в долната си част те имат еластична лента, която осигурява лека опора и максимален комфорт.  Това позволява да се чувствате спокойни и сигурни, че сутиенът Ви е на правилното място.

Недостатък е, че когато сутиените са без банели, няма да Ви дадат същия силует и форма като моделите с банели. Това би се забелязало повече, когато носите вталени горнища. Ако имате по-големи гърди, той  вероятно не би бил достатъчен, за да Ви осигури подкрепата, която търсите.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да откриете подходящия сутиен за Вас. Не забравяйте да разгледате нашите страхотни предложения в онлайн магазина ни.

Оценете тази публикация