Защо банелите на сутиените Ви може да изскочат?

Предпочитате да носите сутиени с банели? Често Ви се случва банелите да изскочат и да Ви причинят неудобство, докато сте навън?

Този модел сутиени е не само изключително популярен, но и основен елемент от гардероба на много дами. Причината е, че осигурява допълнителна подкрепа и оформяне на силуета. Въпреки това, не е необичайно, когато си купите нов сутиен само след няколко носения банелите да изскочат. Това не само Ви създава дискомфорт, но и се налага да ги подменяте.

В тази статия, ние от Бельоонлайн, ще Ви споделим причините, поради които банелите изскачат и ще Ви дадем полезни съвети как да го избегнете.

Кои са най-честите причини?

  • Възраст – сутиените, както всички други дрехи, не са вечни и имат ограничен живот. С течение на времето еластичността им намалява, започват да се износват. Това може да да доведе до разхлабване на банела и евентуално изскачането му. Много медицински специалисти препоръчват да сменяте Вашите сутиени на всеки 6 месеца, за да сте сигурни, че получавате максимална подкрепа.
  • Неправилен размер – когато сутиенът е твърде стегнат, той оказва по-голям натиск върху банела, което довежда до неговото изскачане. Това, което можете да направите е, да се уверите, че сте избрали правилния номер и Вашият сутиен отговоря на фигурата Ви. Само така ще получите най-добра подкрепа и ще избегнете неудобството.
  • Пране и сушене – изпирането им в пералня и сушенето им в сушилня, може да доведе до огъване или изскачане на банелите. Винаги препоръчваме да ги перете на ръка и да ги оставяте легнали да изсъхнат. Другият вариант е да ги слагате в специални калъфи за пране, за да избегнете деформирането на банелите.
  • Лошо качество – една от основните причини за пробиването на плата от банелите е качеството на самия сутиен. Евтините и лошо направени модели е по-вероятно да имат банели със заострени краища, които изскачат само след няколко носения. Те също така, могат да наранят кожата Ви, ако това се случи, докато сте навън и не можете да реагирате своевременно. Винаги е добра идея да  инвестирате във висококачествен модел, който предлага поддръжка и комфорт.

Как да предотвратите изскачането на банелите?

Сменяйте сутиените си на всеки 6-8 месеца, за да избегнете износването на материята и банелите. Можете да съобразите периода с това колко често ги носите и какво е качеството на материята, как се влияе от пране и сушене. Например, ако носите някой сутиен само при специални поводи, може да не се наложи да го заменяте дълги години. Но, ако става въпрос за ежедневна и интензивна употреба, вероятно ще се наложи да го смените на 6-тия месец.

Не забравяйте да изберете модел с подходяща за Вашия бюст форма и размер. Тук можете да се консултирате с нашите професионалисти или да разгледате таблицата с размери, която е приложена към всеки сутиен. Намирането на правилния размер ще избегне ненужния натиск върху шията и ще направи чудеса за избягването на болки в раменете и гърба.

Прането и поддръжката са от голямо значение! Препоръчваме да ги перете на ръка и да ги оставяте легнали, за да изсъхнат. По този начин ще се предотврати огъване и изскачането на банелите. Избягвайте да използвате пералнята и сушилнята, когато е възможно, тъй като това често причинява по-бързо износване на тъканите.

Сутиените са инвестиция във Вашето удобство и перфектна визия!  Изберете сутиен, който е направен от висококачествени материали.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се предоставената информация да Ви е била от полза и да сте научили нещо ново от нас. Разгледайте нашата гама от сутиени в нашия онлайн магазин и се насладете на превъзходните им качество и стил.

Оценете тази публикация